Mahkeme son kararını açıkladı: AB'den Google'a 2,4 milyar euroluk ceza!

Yüksek mahkeme, “Bugün verilen kararla Adalet Divanı itiraz davasını reddediyor ve böylece Genel Mahkeme’nin hükmünü onaylıyor” açıklamasını yaptı.

Google ve Avrupa Birliği arasındaki dava, yedi yıldır devam ediyordu. AB Komisyonu, 2017’de Google’ın arama sonuçlarında kendi alışveriş hizmetini ön plana çıkardığı gerekçesiyle soruşturma başlattı. Komisyon tarafından yapılan inceleme sonucunda, kullanıcıların Google üzerinde yaptıkları aramalarda, sayfanın üst kısmında Google Alışveriş sonuçlarıyla karşılaştıkları saptandı. Google, üst sıralarda yer almak için kendisine para ödeyen şirketlerin ürünlerini aramalarda öne çıkarıyordu.

Yatırımcılar dikkat: Faizde ‘hoş geldin’ fırsatı! Aylık 4 bin TL ek kazanç sağlıyor

AB, Google’ın fiyat karşılaştırması yapan diğer rakiplerinin sonuçlarına daha alt sıralarda yer verdiği ve arama motoru pazarındaki hakim konumunu kötüye kullandığı gerekçesiyle teknoloji devine rekor miktarda para cezası verdi.

Karardan ‘hayal kırıklığı’ duyduğunu belirten Google’ın ana şirketi Alphabet, Lüksemburg’daki Avrupa Adalet Divanı’na temyiz başvurusunda bulundu.

Ancak Adalet Divanı bugün son sözü söyledi, Google’ın şu ana kadar verilen kesinleşmiş en yüksek para cezası olan 2,4 milyar euroyu ödemesine karar verdi.

Eşinin sevgililer günü hediyesi hayatını değiştirdi: Misafir bile gelse odaya almıyorum

Avrupa Tüketici Dernekleri Birliği (BEUC) mahkeme kararını memnuniyetle karşıladı, birliğe göre Google rakip sitelerdeki daha ucuz ürünlere ve yararlı ürün bilgilerine erişimi engelleyip milyonlarca Avrupalı tüketiciye zarar verdi.

Google’ın Avrupa mahkemelerinde devam eden halihazırda başka davaları da var. Android işletim sistemi için AB Genel Mahkemesi 4,1 milyar dolarlık bir ceza verdi. Şirketin AdSense reklam platformuna verilen 1,4 milyar dolarlık cezaya yaptığı itiraz ise henüz sonuçlanmadı.

Yorum gönder

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat
montenegro buy car montenegro sale car montenegro rent apartment montenegro sale apartment