Uç uç evime drone taksi

Merkezi Brezilya’da bulunan uluslararası havacılık şirketi “Eve Air Mobility”nin ürettiği uçan taksilerin kent ulaşımında yeni bir devri başlatması bekleniyor. Şirketin 2026’da göklere çıkması planlanan drone taksiler için binlerce sipariş aldığı, ön sipariş olarak alınan ve “eVTOL” denilen araçların 2.900’ünün 30 müşteriye satışının gerçekleştiği bildirildi. 185 km hızla uçması planlanan ama 297 km hıza da ulaşabilen eVTOL’lerin kent içi ulaşımda devrim yaratacağı bildirildi.

‘Sistem hazırlanmalı’

İngiliz “The Sun” gazetesine konuşan eVTOL projesinin başındaki Johann Bordais, “Drone taksilerin hizmete girmesi için teknolojik sorun yok. Ama ekosistemin hazır olması gerekiyor. Bu fütüristik araçlarla oluşacak yeni yolculuk biçimi için altyapı hazırlanmalı. Bunlar arasında yeni bir hava trafik yönetim sistemi, dikey kalkış ve iniş portları, ayrıca elektrikli olan uçan taksiler için şarj noktaları kurulması lazım” dedi.

İdeal mesafe 32 kilometre

Yakın gelecekte göklere çıkması planlanan drone taksilerin önde gelen üreticisi Eve Air Mobility şirketinin mühendisleri, bu araçların şehirlerde süzülerek ve sessizce yol almasını hedefledi. 97 km menzile sahip drone taksiler için ideal mesafenin 32 km olduğu, yolculardan da bu mesafeyi katetmelerinin bekleneceği bildirildi.

Otonom uçuş

Pilotlu eVTOL’lerin pazara girecek ilk araçlar olması muhtemel olsa da Eve gibi şirketlerin uzun vadeli hayali, tamamen otonom uçan araçların norm haline gelmesini sağlamak. Proje başkanı Bordais bunun bilim kurgu olmadığını, bizim yaşam süremiz içinde gerçekleşebilecek bir proje olduğunu söyledi. “Günümüzde tam otonom bir uçağı uçurmak mümkün” diyen Bordais, şöyle devam etti: “Ama yavaş yavaş ilerlemek istiyoruz. Otonom uçuşun kademeli başlaması, kargo uçuşlarından sonra yolcu uçuşlarına geçilmesi bekleniyor. İlk aşamada drone taksiler, otonom ve pilotlu uçuşların bir karışımı olacak.”

Yorum gönder

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat
montenegro buy car montenegro sale car montenegro rent apartment montenegro sale apartment